Project Description

Translations: EN

Background

Un număr din ce în ce mai mare de oameni, în special cei vârstnici, se confruntă cu probleme de mobilitate adesea din cauza unui accident vascular cerebral sau a unui fel de accident. Pentru a le crește calitatea vieții și a le reduce dependența de ceilalți, este necesară reabilitarea fizică. Scopul reabilitării este de a permite oamenilor să reînvețe cum să-și folosească membrele și să întărească mușchii afectați. Modul tradițional de a efectua reabilitarea este de a ajuta pacienții să facă mișcări repetitive. Un kinetoterapeut le monitorizează efortul și progresul și ajustează sarcina și respectiv mișcarea. Cu toate acestea, datorită faptului că diferiți pacienți au probleme de mobilitate diferite, mișcările repetitive predefinite nu constituie o schemă de reabilitare optimă pentru toată lumea. Cu alte cuvinte, reabilitarea nu este întotdeauna personalizată.

TRUE REHAB

Propunerea noastră vizează proiectarea unei scheme de Reabilitare Robotică de braț superioar direcționată. Ne propunem să definim sarcini personalizate și specifice fiecărui pacient, cu capacitatea de a concentra antrenamentul asupra anumitor mușchi. Pentru a defini aceste sarcini, vom utiliza metode de la modelarea musculo-scheletică și diverse metode de optimizare. Odată definite aceste sarcini, un braț robotizat de colaborare va ajuta pacientul să le îndeplinească, sporind eficiența reabilitării și reducând durata totală a acesteia. Soluția ar putea fi implementată cu ușurință în diferite clinici de reabilitare, deoarece nu necesită echipamente scumpe și nici personal specializat pentru funcționarea ei.

Finanțarea

Acest proiect este finanțat 100% de UEFISCDI și face parte din linia de finanțare P1 (Dezvoltarea sistemului național de cercetare și dezvoltare). Este un proiect tip Tinere Echipe cu numărul de contract 22/2020 și un buget total de 431.900 RON.